Aylin Aslım Biyografisi



1976 yılında Almanya`da Lich adında küçük bir kasabada doğdu.
1994`ten itibaren İstanbul`un çeşitli canlı müzik mekanlarında yabancı coverlar söyledi.
1996`da beş kızdan oluşan "Zeytin" adlı rock grubuyla canlı müzik piyasasında dikkatleri çekti.
1998 Roxy Müzik Günleri`nde 2.`lik ve 1999 Roxy Müzik Günleri`nde Jüri Özel Ödülü kazandı.
1998`de "Süpersonik" adlı grubu kurdu ve oldukça alışılmadık elektronik altyapılı parçalardan oluşan repertuarına karşın kısa sürede kendine has bir izleyici kitlesi yarattı.
2000`de "Gelgit" isimli alternatif elektronik pop albümünü Power Records`dan çıkardı.
2000`de müzikal direktörlüğünü yaptığı "H2000" organizasyonunda, BUSH, Chumbawamba, GusGus, Lamb Jay Jay Johanson gibi dünya müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştı.
2001`den itibaren H2000, Creamfieds ve Rockistanbul gibi büyük organizasyonlarda ve Tindersticks, HIM, Placebo, Macy Gray ve Queen Adreena gibi büyük konserlerin açılışında sahne aldı.
2003`te Mor ve Ötesi, Athena, Bülent Ortaçgil, Vega, Feridun Düzağaç, Bulutsuzluk Özlemi ve Koray Candemir`le birlikte "Savaşa Hiç Gerek Yok" single`ında yer aldı.
2003`ten itibaren elektronik sound üzerine kurulu ilk albümünün şarkılarını sahnede "Süt`lü" adını verdiği proje dahilinde, sert rock versiyonlarıyla söyledi.
2003`te ilk albümünde yer alan "Senin Gibi" isimli şarkısı Yunanlı pop müzik sanatçısı Teresa tarafından Yunanca yorumlandı.
2004`te Murathan Mungan`ın "Söz Vermiş Şarkılar" albümünde "Kimdi Giden Kimdi Kalan" şarkısını yeniden yorumladı.
2004`te Dj Mert Yücel`le birlikte yaptıkları "Dreamer" adlı İngilizce single İngiltere`de Baroque Records UK tarafından yayınlandı ve İngiltere`de Balance Chart UK`de 3 numaraya, Amerika`da Balance Chart USA`de 1 numaraya yükseldi.
2004`te Fatih Akın`ın "Duvara Karşı" filminde ilk albümünden "Senin Gibi" adlı şarkısı yer aldı.
2005`te Teoman`ın "Balans ve Manevra" filminde rol alan Aylin Aslım, filmin Pasaj Müzik tarafından yayınlanan soundtrack`inde Teoman`ın "Bazı Yalanlar" isimli parçasını yorumladı.
2005`te Bulutsuzluk Özlemi`nin "Felluce-Bağdat" adlı single albümünde "Bağdat Kafe" adlı şarkıda vokalde Nejat Yavaşoğulları`na eşlik etti.
2005`te Kutluğ Ataman`ın çektiği "İki Genç Kız" filminin soundtrack`inde ilk albümünden "Keşke" adlı şarkısı yer aldı.

Aynı yıl Aylin Aslım Ve Tayfası adı altında Pasaj Müzik`ten Gülyabani albümünü çıkardı. Bu albümden Gülyabani, Ben Kalender Meşrebim ve Ahh şarkılarına klip çekti. Daha sonra Bulutsuzluk Özlemi’nin “Felluce-Bağdat” adlı single albümünde “Bağdat Kafe” adlı şarkıda vokalde Nejat Yavaşoğulları’na ve Çilekeş`in "Yetmiyor" adlı şarkısına eşlik etti.
2006`da da Ogün Sanlısoy ile "Kendin Oldun" şarkısını yorumladı

0

Yorum Gönder