Beyza Durmaz Biyografisi



Lise eğitimini Özel Kültür Lisesi'nde tamamlayan Beyza, aynı dönemde çeşitli kurslarda şan, gitar, piyano ve Türk Sanat Musikisi derslerine devam etti. İlk konser deneyimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde okuduğu yıllarda, türküleri yeniden düzenleyerek konserler veren Grup Nefes'in solisti olarak elde etti. Mezun olduktan sonra Mustafa Sandal'ın vokalistliğini yapmaya başladı. Dört yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konsere katıldı. Konserlerde bizzat solo şarkılar da söyleyerek sahne deneyimini geliştirdi. Bu arada çeşitli dizi film şarkıları ve reklam cingılları seslendirdi. Bunlar arasında Danone, "Bir Kilim Yeter Sevgilim", "Albarakatürk" ile "Sihirli Annem", "Melek" ve "Camdan Pabuçlar" sayılabilir.

Reklam müziği seslendirmek için tanıştığı Volkan Gücer ve Burak Demir ile uyum içinde çalışmaları ve dostlukları onları Burak Demir'in ilk albümü, etnik ve tekno müziğin harmanı olan Dreamin' İstanbul ‘a sürükledi. Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında da ilgi gören bu albümün vokallerini gerçekleştiren Beyza Durmaz ‘ın uzun süredir üzerinde çalıştığı kendi albümü Koku'nun prodüktörlüğünü Volkan Gücer, düzenlemelerini de Burak Demir yaptı. Albümde kendisi dışında Burak Aziz'e ait şarkılar var. Burak Aziz, kendi tarzı dışına çıktığı bu şarkılarla takdir topluyor.

Reklam ve film müziği çalışmalarındaki başarısıyla dikkat çeken Burak Demir'in ilk albümü çıktı. İki yıl boyunca üzerinde çalıştığı 10 parçadan oluşan bu albümün adı "Dreamin' İstanbul". Olağanüstü altyapılar üzerine, farklı bir lezzette, özlenen duygulu melodilerle bezenmiş, ve İstanbul'un kültür zenginliğinden yola çıkılarak yaratılan bu albümün her vuruşunda dinleyenleri adeta bir yürek nuru kucaklayacak. Son yılların en güzel albümlerinden olacağına inandığımız "Dreamin' İstanbul" her ülkeden, her milletten ve her kültürden, ama İstanbul'u bir şekilde seven ve özleyen insanlara adandı.

Bizce, Beyza Durmaz ve Burak Aziz'in harika vokalleriyle büyülenebilir, Günay Çelik'in kanun ve Armen Mıgırdıçyan'ın duduk performansına hayran kalabilirsiniz. Ayrıca şöyle düşünebilirsiniz; "zurna, kaval, ud, keman, kanun ve duduk belki hiç böylesine güzel bir "tekno" buluşmayı yaşamadı..."
 
BEYZA DURMAZ 1977 ~ vokal

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu Beyza, Pera Güzel Sanatlar, Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve Bakırköy Musiki Cemiyeti'nde solfej, şan ve gitar öğrenimi gördü. Erdem Siyavuşgil'den şan dersleri aldı. Beş yıl süresince Mustafa Sandal'ın vokalistliğini yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında solo performansları ile dikkat çektiği 100'ü aşkın konsere katıldı. Dreamin Istanbul albümünde etnik tarzdaki vokalleriyle yer aldı. "Danone", "Kilim", "Ülker Kat Kat Tat", "Albaraka Türk" reklam cingıllarını, "Camdan Pabuçlar", "Sihirli Annem" ve "Benimle Oynar mısın" dizi film şarkılarını seslendirdi. Burak Aziz ve Mirkelam'ın albümlerinde vokalleriyle yer aldı. İki yıldır, kendi albümü için söz ve beste yapıyor.

0

Yorum Gönder