Zeynep Casalini Biyografisi



3 Ekim 1970 yılında, İtalyan baba şarkıcı Ernesto Casalini ve Türkanne oyuncu ve şarkıcı Deniz Türkalı'nın kızı olarak doğdu. Dedesiyazar Vedat Türkali'ydi, dayısı da Barış Pirhasan... Böyle bir çevredesevgiyle büyüyen küçük bir kız çocuğuydu. Cocukluğunun en kotuanılarından biri, İstanbul'daki yuvada, uyurken parmak emmesine izinverilmeyişiydi... Ama dede ve anneannesi ile Bodrum'a gittiğinde öylegüzel bir yuvaya gönderilmisti ki o kötü anı silinivermişti.
Sonra her çocuk gibi ilk ve orta okulun patika yolları. Bu aradasahne tozunu ilk soluyuşu  9 yaşında AKM'de gerçekleşmişti. Daha sonra15-16 yaşlarinda Bilsak Tiyatro Atölyesi'nde tiyatro calışmalarınakatılmış ve amatör bir grupla bir süre tiyatro ile uğraşmıştı. İtalyanLisesi'nin son yıllarında günlerden bir gün (sene 1988) ev arkadaşıYasemin Alkaya aracılığı ile şarkı söylemeye başlamış ve o gün bugündür hiç susmamıştı. İtalya da bir rock grubuyla sahne almış.İngiltere'de bir caz kulüpte şarkı söylemiş ve 1990 yılında Marmaris'eyerleşmiş ve sahne çalışmalarına devam etmiş 1995'te İstanbul'adönmüştü.
17 yaşında mikrofonla buluşan sesi 1995 yılında Asya'ya eşlik etmiş,Cem Özer'in "Laf Lafı Açıyor" programında vokal yapmış ve ardında SibelAlaş, Ferda Anıl Yarkın, Emel, Ajda Pekkan ve son olarak da SezenAksu'nun vokalistliğini yapmış, Sezen Aksu'nun AçıkhavaTiyatrosu konserlerinde çaldığı davulla dikkatleri çekmişti. Birkaç yılsonra da ilk albumunde çok sevdiği 'O benim Peri Kızım' dediği SezenAksu'nun  'Duvar' adlı parçasını seslendirdi.
16 yılı aşkın bir süre sonra nihayet "artik album yapalım" aşamasınagelinmişti. TMC'yle tanışması kendi deyimi ile" inanılmaz bir dönem"ibaşlatmıştı onun için. Uzun görüşmeler sonunda herşey istediği gibigelişti, hayalini kurduğu müzisyenlerle buluştu ve studyo aşamasınagelindi. Herşey ince ince elenip sık dokundu. Bir yıl süren onçalışmanın  ardından kayda girdiğinde kulaklarında hep şu sözler vardi'içinden geldiği gibi ve yüreğinle söyle...'
Ve 'Nihayet' Zeynep Casalini, aranjor Sinan Akçil'in imzasınıtaşıyan albümle ve albümde yeralan "Ne Yapsam" ve "Duvar" adlışarkılara çekilen video kliplerle muzikseverlerle buluştu...

''Duvar'' parçası hit müzikler arasına girmiştir ..

0

Yorum Gönder